Четверг, 25.04.2024, 01:42
НОВИНИ.

Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 76
                 
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
  Facebook-сторінка
Головна » 2016 » Март » 30 » 23 березня 2016 року на базі КЗО-Курилівської СЗШ відбувся семінар – практикум для вчителів початкових класів Петриківського району
16:10
23 березня 2016 року на базі КЗО-Курилівської СЗШ відбувся семінар – практикум для вчителів початкових класів Петриківського району

    23 березня 2016 року на базі КЗО-Курилівської СЗШ відбувся семінар – практикум для вчителів початкових класів Петриківського району за темою «Соціалізація і становлення особистості учня через впровадження інноваційних педагогічних технологій».

 Гостей семінару радо зустрічали візиткою школи учні 5 класу, які виконали у стилі «реп» пісню «Рідна школа», а учень 1-го класу Дубік Роман заспівав пісню – привітання для жінок. Директор школи Головата С.А. познайомила учасників з планом роботи семінару, презентувала систему роботи школи. Далі вчителі відвідали урок з природознавства у 3-ому класі за темою «Охорона рослинного і тваринного світу», який проводила вчитель початкових класів Трійченко О.І. На уроці гості побачили різноманітні форми та прийоми роботи з учнями. На початку уроку діти об’єдналися в групи за інтересами: «Соловейко», «Білочка», «Калина», «Дельфіни», «Дятел», «Сова», «Соняшник». Кожна група заповнювала екран успішності, який дав можливість оцінити учнів.

 Дівчинка Весна – красна, яка завітала на урок, ознайомила присутніх із станом погоди в Курилівській школі. Учні протягом уроку подорожували «Галереєю природи», «Залом милування» та «Залом біди»; переглядали мультфільм «Хлопчик і Земля» та за допомогою прийому «Кубування» давали відповіді на запитання про користь живої природи. Юні кореспонденти газети «Курилівченя» підготували презентацію правил поведінки у природі. В «Залі допомоги» третьокласники представляли свій звіт – захист групових робіт «Червона книга України». Підсумком уроку став зал «Живи, моя рідна Земле!», де учасники семінару створювали квітку пам’яті «Правила поводження в лісі».

 Учні почували себе на уроці вільно, спілкувалися активно та вдумливо засвоювали тему уроку. Ігрова форма проведення допомогла педагогу провести заняття жваво, цікаво, а вправна фізкультхвилинка продемонструвала артистичність третьокласників. Семінар продовжувався калейдоскопом учнівських проектних та дослідницьких робіт учасників інноваційного шкільного наукового товариства «ШАРР». В засіданні секції «Початкові класи» взяли участь учні 1-4 класів під керівництвом класоводів.

 Учні 1-го класу показали проект під назвою «Веселий алфавіт», де розкрили походження українського алфавіту та яскраво представили кожну літеру у вигляді малюнків, вишивки бісером, загадками та віршами. Юні дослідники 2-го класу захищали колективний проект «Город на підвіконні». 

Вони показали гостям маленький город із зеленої цибулі, який виростили протягом місяця у класній кімнаті на підвіконні. Діти зібрали рецепти, в яких описані лікувальні можливості цибулі. Індивідуальний проект «Я і моя сім’я» представила учениця 3-го класу Миргородська Дар’я, яка повідомила про важливість сім’ї в житті та презентувала персональну виставку виробів за технікою «тістопластика». Найбільш незвичайним проектом став проект учнів 4-го класу під назвою «Дивлюсь на світ замріяно - щасливо», де учні показали свої хобі: заняття хортингом, фотографія пір року, прикраси для волосся у техніці «канзаші» та слухання співу птахів. Наступною сторінкою семінару стала робота початкової школи за інноваційним проектом «Чарівні пальчики». Учні 3-го класу під керівництвом Трійченко О.І. представили лялькову виставу «Закони співжиття». 

Присутні вирушили у чудову мандрівку до країни «Дружляндії». Розпочали цю подорож грою «Я почну, а ти – закінчуй», де гості семінару брали активну участь, відповідаючи на запитання ведучих. Персонажі лялькової вистави: Мишка, Зайчик, Кабанчик, Вовк, Ведмідь, Козеня, Лисичка переконали глядачів у важливісті міцної, розсудливої дружби. По завершенню семінару були підведенні підсумки, де вчителі обмінювалися думками та враженнями, висловлювали свої побажання вчителям – колегам. Всі свої враження гості залишили на «Дереві побажань». На завершення заходу дівчата 1-го класу виконали для всіх присутніх авторську пісню «Кошеня». Наша школа залюбки чекає до себе гостей, щоб ділитися та обмінюватися досвідом роботи. 

За матеріалами сайту Курилівської СЗШ



 

Переглядів: 429 | Додав: rvo-admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Март 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz