Пятница, 19.04.2024, 19:12
НОВИНИ.

Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 76
                 
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
  Facebook-сторінка
Головна » 2016 » Март » 10 » Семінар вчителів з інформатики та початкових класів
16:17
Семінар вчителів з інформатики та початкових класів




2 березня на базі Єлезаветівської СЗШ відбувся районний семінар вчителів інформатики та початкових класів за темою:"Розвиток пізнавального інересу учнів до вивчення інформаційних технологій, диференційований підхід до контролю знань через впровадження проектних та інноваційних педагогічних технологій".

Учасниками семінару були Терехова Н.М. - методист районного відділу освіти, сім»ї, молоді та спорту, Гулько В.І. - керівник районного методоб'єднання вчителів інформатики, Кулик Н.М. - керівник районного методоб'єднання вчителів початкових класів, вчителі інформатики та вчителі початкових класів шкіл району.

Спочатку гості переглянули мультимедійну презентацію про роботу школи, яку підготувала педагог-організатор Ганжа В.А. Потім вчителів початкових класів запросили відвідати урок читання у 4 класі. Проводила цей урок класовод Пелих Тамара Олександрівна.

Це був не звичайний урок, а урок - презентація навчальних проектів "Мандрівка шляхами Тараса Шевченка". Діти попередньо були об'єднані в декілька груп. Група "Довідкове бюро" сторінками створеної ними презентації нагадали всім біографію Кобзаря. "Дослідники" розповіли про Шевченка-художника та його малярську спадщину. "Читайлики" декламували вірші поета українською, російською та англійською мовами, що викликало справжнє захоплення у присутніх.

Розповідали діти і про пам'ятники Тараса Шевченка, і про музеї. Учитель використовувала різноманітні технології роботи з комп'ютером. Цей урок, проведений напередодні Шевченківських днів, нікого з присутніх не залишив байдужим саме завдяки майстерності педагога Пелих Т.О. та старанності її вихованців - учнів 4 класу. Вчителів інформатики в цей час запросили на виховний захід "Все починається з мами!", який був підготовлений та проведений класним керівником 5 класу Фейзер К.І. У віршованій формі кожен учень висловив ставлення до своєї мами, а свої побажання - у піснях. Були проведені конкурси для мам, які гідно справилися з усіма завданнями і кожна отримала медаль "Найкраща мама". Все, що відбувалося перед глядачами, супроводжувалося мультимедійною презентацією. Всі мами були до сліз зворушені святом.

У другому класі було проведено родинне свято "Ой, роде наш красний, роде наш прекрасний". Класний керівник Сіданченко Надія Вікторівна прекрасно підготувала і провела це свято. Захід перетворився в чудове дійство, де мами дивували своїм співом, а діти завзято танцювали, виконували інсценівки, співали пісні. Всіх присутніх гостей полонив і спів, і безпосередність, і талановитість наших дітей, і небайдужість батьків. Відчуття тепла, добра і сімейного затишку залишаться в серці після цього родинного свята. Вчителі інформатики також відвідали фрагменти уроків "Створення презентацій" у третьому класі (Ткач Л.С.) та "Створення зв'язків між таблицями. Поля підстановки" в 11 класі (Меркулов В.В.). Леся Станіславівна почала урок з гри, налаштувавши дітей на роботу. Учні були попередньо об'єднані в групи: "Режисери", "Сценаристи", "Художники". Діти успішно справилися з поставленими завданнями, виконували також практичні вправи за покроковою інструкцією.

Потім працювали над тестами, які показали, що діти гарно засвоїли матеріал про створення презентацій. Другим був фрагмент уроку інформатики в 11 класі. Учні працювали над поняттями "зв'язок між таблицями", "поля підстановок", виконували різноманітні завдання, практичні вправи, розв'язували тематичний інформаційний кросворд, створювали таблиці "Оцінки з інформатики". Таким чином, можна впевнено сказати, що учні під час цього уроку сформували практичні навички роботи по встановленню зв'язків між таблицями, створенню та використанню полів підстановок, виявили уважність та зібраність під час роботи за ПК.

За матеріалами сайту Єлизаветівської СЗШ 

 

Переглядів: 629 | Додав: rvo-admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Март 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz