Четверг, 25.04.2024, 18:23
НОВИНИ.

Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 76
                 
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
  Facebook-сторінка
Головна » 2015 » Май » 12 » Мудрість, шляхетність, відвага
14:43
Мудрість, шляхетність, відвага

   «Хай пролягли між нами сотні літ. Народ єднає незабутня слава! І розквітає як травневий цвіт Єдина Україна – Ліва й Права! Ми не забули наш козацький рід. Своїм минулим треба дорожити. Живе у юнім серці заповіт Як Україну мусимо любити!»

                                                             (В.Іванніцький) 

В рік 70-річчя Перемоги над фашизмом, для досягнення якої українці понесли чи не найбільші втрати і поклали на її скрижалі найдорожче - життя сотень тисяч кращих синів і дочок, особливо важливо забезпечити естафету поколінь, відродити і примножити традиції козацько-лицарського виховання, бути справжніми патріотами, свято шанувати національні цінності українського народу. З цією метою і започатковано гру «Сокіл» («Джура»).

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») – це загальноукраїнська національно-патріотична система виховання української молоді у середніх загальноосвітніх закладах, це постійна навчально-виховна робота протягом цілого навчального року, це спільна робота учнів, педагогів, батьків.

Тож, як підсумок цілорічної роботи, навесні проводиться районний етап гри, який і був проведений 6 травня. На ньому були представлені рої з 8 загальноосвітніх закладів району. Всі організатори та діти стали учасниками урочистого відкриття гри, яке відбулося на території етно-хутору «Козацька Січ», господарі якого гостинно запросили учасників провести гру напередодні свята - 70-річчя Перемоги.

Щойно команди з усіх куточків нашого району зайшли на територію етно-хутора , як стало зрозумілим: кращого місця для проведення таких змагань годі й знайти, адже всі опинились у колисці петриківського козацтва. Тому й настрій юних джур був відповідним. Захоплені вигуки і дзвінкий сміх час від часу змінювалися неабиякою зосередженістю й заклопотаністю: чи все враховано під час підготовки? Чи вдасться команді гідно «тримати удар» суперників?

Та все минулося, щойно прозвучала команда шикуватися. Для урочистого відкриття з вітальним словом до учасників гри звернулися: представник регіональної громадської організації «Протовчанська паланка славного війська запоріжського низового» , головний суддя гри Роман Анатолійович Ламза та методист відділу освіти з виховної роботи Голяченко Наталія Юріївна . Також на свято були запрошені почесні гості, наші сусіди з Царичанського району, козаки : Тимошенков Вадим Іванович – осавул, Білокінь Анатолій Миколайович – обозний та відповідальний за патріотичне виховання протовчанської паланки славного війська запоріжського низового.

Після урочистостей команди розпочали змагання із здачі рапорту головному сідді. Кращим тут був рій Єлизаветівської середньої школи, всі інші набрали однакову суму балів та опинилися на другому місці. Гострою була боротьба на етапі «Козацька смуга перешкод». Кожна з команд у складі 8 осіб, серед яких обов’язковою умовою була присутність двох дівчат, демонструвала вміння перенесення постраждалого, стрільби з лука, бігу по купинах та проходження під сіткою. З цими завданнями найкраще впорався рій Петриківської СЗШ. Зовсім небагато відстали від переможців і рої Іванівської СЗШ та Шульгівського НВК. Вимоглива суддівська колегія визнала найвлучнійшими юних джур Хутірського НВК на етапі «Стрільба з пневматичної зброї». Друге місце вибороли представники Шульгівського НВК, третє - козацький рій Лобойківської СЗШ. Присутність на святі справжніх козаків створювала особливий настрій під час проведення конкурсу «Стройовий впоряд». Тут юні джури мали можливість показати себе у всій красі: зовнішній вигляд, вміння крокувати, розмикати і змикати рій, чітко виконувати стройові команди. З усім цим найкраще впорався рій Іванівської СЗШ. Трохи поступилися переможцям рої Хутірського НВК, Чаплинської СЗШ, Єлизаветівської СЗШ, сили яких виявилися рівними й вони розділили між собою друге місце.Курилівська СЗШ на цьому етапі посіла третє місце. Досвідчені судді високими балами оцінили їх однострої, прапори, емблеми та гасла, виконання впорядових наказів. Та хвацьке проходження стройовим кроком із виконанням козацьких пісень було визначальним.

На думку членів оргкомітету, учасники районного етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») відмінно підготувалися і до інтелектуальних змагань із знання історії козацтва України «Відун». Із цим завданнями найкраще впоралися рій Петриківської СЗШ та Чаплинської СЗШ. Рій Іванівської СЗШ посів третє місце.

Пристрасті вирували і на етапі «Перетягування канату». Найвправнішим в цьому виявився знову ж таки рій Петриківської СЗШ, друге і третє місце, відповідно, розподілили рій Іванівської СЗШ та Хутірського НВК .

Змагання, надзвичайно цікаві і змістовно насичені, пройшли, наче одна мить. І знову - загальне шикування.

За загальною сумою місць, переможцем районного етапу гри «Сокіл» («Джура») визнано рій Іванівської СЗШ. На другому й третьому місці, відповідно, юні джури Хутірського НВК та Петриківської СЗШ. Рої, що посіли 2 і 3 місце отримали грамоти відділу освіти та футбольні м’ячі, рій, що посів перше місце разом з грамотою отримав символ влади – козацьку булаву і тепер гідно представлятиме наш район на обласному етапі гри, що відбудеться у червні в Новомосковському районі на Орловщині. Після виснажливих змагань чудовим подарунком від володарів єтно-хутору став смачний обід – найулюбленіша страва справжніх козаків - смачний куліш , що його з любов’ю та турботою приготувала господиня Наталія Антонівна та її помічниці. Як і на будь-яких змаганнях, не всім командам пощастило повернутися додому з грамотою переможців. Однак, судячи із настрою, з яким петриківські джури займали місця в автобусах аби повернутися додому, у змаганнях не було переможених.

Духовний і фізичний гарт, отриманий упродовж змагань, не одному з них допоможе глибше усвідомити суть козацького покликання - служіння Богові, Батьківщині, ближнім.

Відділ освіти райдержадміністрації виносить подяку громадським організаціям: селищній раді ветеранів(голова Голуб В.І.) та етно-хутору «Козацтка січ» (родині Ламзів) за організаційну та матеріальну підтримку.


Переглядів: 641 | Додав: rvo-admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Май 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz