Пятница, 26.04.2024, 20:34
НОВИНИ.

Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 76
                 
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
  Facebook-сторінка
Головна » 2011 » Декабрь » 16 » Створення системи розвитку інноваційної особистості засобами родинної педагогіки.
10:51
Створення системи розвитку інноваційної особистості засобами родинної педагогіки.

В розумі, в серці, в тілі дитини, що росте і розвивається, закладений план його розвитку, і кожна  дитина проходить в цей світ з певним призначенням. Дітям не потрібно, щоб їх направляли чи покращували: ми, дорослі, зобов’язані створити плодючий грунт, на якому виростуть плоди їх величі. Це уміють  робити вчителі початкової школи Клешня А,М., Рогачова Н.М., Прибега Л.О.,Богатирьова Л.В. , використовуючи народну педагогіку, духовні джерела, що живлять дитину у сільській сучасній  родині.

Виховати людину з інноваційним типом мислення, інноваційним типом культури, здатною інноваційно  діяти, людину ,що сприймає змінність, як норму, яка в ситуації, що швидко змінюється, може  приймати рішення і  ефективно працювати прагнуть Федорчук Н.М., Підберезня Л.І., Савран В.М., Талалай Л.А., Туренко Н.М., Пивоваренко К.В., Колос П.М.Губа Т.М.,Плющева С.І. через традиції родинного виховання, козацьку педагогіку.

«Пріоритетного значення набувають адресні та програмно-цільові функціональні інвестиції в людину, її  творчий , науковий, інтелектуальний та інноваційний потенціал»,- переконана Коваленко Наталія  Іванівна, голова Петриківської районної ради. 

У школі процедура постійного оновлення називається – інновацією. Це процес створення, поширення й використання нових засобів для розв’язання педагогічних проблем. Освітні інновації покладено в основу інноваційних педагогічних технологій , однією з яких є родинна педагогіка або просто національна «Школа – родина» , за якою працює колектив та весь соціально-педагогічний комплекс с. Чаплинки, а організовує, надихає, ставить на наукову основу директор Чаплинської ЗОШ – Щербина Тетяна Петрівни.

15 грудня в Чаплинській школі відбувся обласний семінар за участю директорів шкіл області , що працюють за даною темою. Теплотою, щирістю , доброзичливістю , відкритістю зустріли гостей голова районної ради  Коваленко Н. І. та начальник відділу освіти Пряніков Сергій Олександрович.

Вознюк Лідія Володимирівна, доцент кафедри філософії освіти, кандидат педагогічних наук ДОІППО, розставила акценти щодо ролі  Школи –родини в розвитку сучасної освіти, як науковий керівник Всеукраїнського експерименту з розвитку національної школи –родини.

Голови сільськогосподарських виробництв Росіцький М.І., Коновий В.А. , керівники усіх інфраструктурних підрозділів Чаплинської сільської ради , що об’єдналися в соціально-педагогічний комплекс, однозначно визнають , що школа і село: то – мости духовного єднання.

                                                                                                                                         Т.В. Морока

Переглядів: 683 | Додав: rvo-admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Декабрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz