Суббота, 20.04.2024, 03:16
НОВИНИ.

Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 76
                 
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
  Facebook-сторінка
Головна » 2011 » Август » 26 » Серпнева нарада працівників освіти Петриківського району.
19:29
Серпнева нарада працівників освіти Петриківського району.

  Золота осінь скоро задзвонить шкільними дзвониками і покличе дітвору до школи під музику пташиних прощальних пісень та феєрверки багряних листопадів.

   А вчителі, як воїни світла, відчуваючи поклик душі, до роботи, до спілкування із зореокою малечею та вдячними батьками, на своїх серпневих нарадах планують: як, якими новими формами, методами, проектами здивувати учнів, захопити їх та повести за руку в прекрасну країну нововідкритів, нових знань, щоб їм було цікаво, захоплююче, вразливо , непередбачено та інтригуюче; як укласти в голівках глибокою, міцною, переконливою, якісною навченістю та практичним досвідом сучасні надбання науки, техніки , суспільства; як угнатися за своїми «індігами» та бути їх достойними.

  26 серпня серпневу нараду працівників освіти відкрили: голова Петриківської райдержадміністрації Володимир Васильович Муха, заступник голови Петриківської районної ради Тамара Іллівна Парфент’єва , протоієрей Свято-Георгієвського храму Микола Лукич Вовченко.

   У доповіді начальника відділу освіти Петриківської райдержадміністрації Сергія Олександровича Прянікова червоною ниткою пройшла думка, що майбутнє народжується сьогодні, що кроки до майбутнього проходять через здоров’я дітей, обов’язкову освіту дітей п’ятирічного віку, кадрове забезпечення, інноваційно-комунікаційні технології, нові форми управління та оптимізації мережі навчальних закладів, проектно-експериментальну діяльність і трансформацію свідомості педагогічного загалу : переходу із зберігально - відновлювальних надбань минулого в новий простір - випереджувального майбутнього через креативну освіту та освіту для сталого розвитку суспільства.

   Співдоповідачі проаналізували готовність педагогічних колективів до роботи в інноваційному просторі, висвітлили проблеми сьогодення, намітили шляхи виходу на нові горизонти освітньої галузі, переходу в єдиний освітній простір області, соціальні мережі, партнерські стосунки із суспільно-гомадськими структурами, державно-громадським управлінням і на основі цього вибудувати багаторівневу мережеву модель освітньої галузі району , як систему , що знаходиться в процесі розвитку.

   За наслідками роботи в 2010-2011 р.р. було нагороджено навчальні заклади , керівників навчальних закладів, педагогів грамотами та подарунками Міністерства освіти і науки , молоді та спорту, Головного управління освіти та науки , Голови районної райдержадміністрації та Голови районної ради.

  Чудовим подарунком від губернатора області Олександра Юрійовича Вілкула педагогічним колективам Петриківської та Лобойківської загальноосвітніх пілотних шкіл з інформаційно-комунікаційних технологій стали в цей день новітні математичні класи з мультимедійними проекторами та інтерактивними дошками. Це ще раз підтверджує, якими послідовними кроками в нашій області впроваджується Регіональний проект губернатора «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти».

За словами заступника міністра освіти та науки , молоді та спорту Бориса Жебровського: «…Мета одна, яка різниця в термінології та лексиці? Все більше переконуємося , що навчити і примирити нас можуть лише діти, а оцінки… оцінки виставлять час і люди. Україна будує мости. Вони різні. Через Дніпро,щоб залишатися єдиною. Через дороги, щоб вони стали безпечними. І мости в майбутнє. …Всі вони для наших дітей. Вже час це зрозуміти.»

Завідуюча районним методичним кабінетом Т.В.Морока.

Переглядів: 1063 | Додав: rvo-admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Август 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz