Четверг, 28.03.2024, 10:59
НОВИНИ.

Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 76
                 
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
  Facebook-сторінка
Головна » 2011 » Июнь » 8 » 1 червня-Міжнародний день захисту дітей!
15:21
1 червня-Міжнародний день захисту дітей!

    Діти - в усі часи були і будуть найдорожчим скарбом України, українського і всіх інших народів на планеті Земля. Бо в їхніх руках майбутнє людства. 

   Тож ми, дорослі, від кого залежить безтурботне, щасливе дитинство наших синів і доньок, онуків-правнуків, у повсякденному житті повинні постійно дотримуватися положень Декларації прав дитини, прийнятій Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй понад півстоліття тому, де говориться: "...Людство зобов'язане давати дитині усе найкраще, що воно має".

  У листопаді 1949 року рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок запроваджено Міжнародний день захисту дітей, яке з 1950 року (тоді у ньому взяли участь представники 51 країни світу) відзначається у перший день літа.

    В Українському державному святковому календарі часів Незалежності України День захисту дітей, як державне свято, святкється з 1998 року, хоча Конвенцію ООН про права дитини Україна ратифікувала у лютому 1991 року, а також підписала Всесвітню декларацію про забезпечення виживання, захисту та розвитку дітей. Сьогодні всі ми упевнено можемо стверджувати: відзначення Міжнародного дня захисту дітей на стадіоні Петриківської середньої загальноосвітньої школи, як справжнього народного гуляння для учнів загальноосвітніх шкіл району, вже стало доброю традицією. Що може бути кращим для дітей за зустріч з новими друзями, за можливість поспівати, потанцювати в дружньому колі, взяти участь у різноманітних конкурсах, виграти при цьому солодкі призи, а під кінець ще й скуштувати на свіжому повітрі козацького кулешу...

   Святкування розпочалося з привітань заступника голови райдержадміністрації Світлани Григорівни Миронової та заступника голови районної ради по виконавчому апарату-керуючої справами Тамари Іллівни Парфентьєвої, які побажали усім дітям нашої славної Петриківщини отримати якомога більше позитивних емоцій під час змістовних, гарних, неповторних літніх канікул, добра, здоров'я та усього найкращого.А також головного спеціаліста відділу з питань політичної стратегії та захисту конституційних прав громадян обласної ради Тетяни Андріївни Сутулої ,яка подарувала логопедичній групі Петриківського ДНЗ №1 DVD з караоке.

   Цьогорічне свято, подарували дітям Петриківської СЗШ, Петриківської НСЗШ, ервонопартизанської НСЗШ, Іванівської СЗШ та Лобойківської СЗШ служба у справах дітей райдержадміністрації разом з районними відділами освіти та культури,центру зайнятості,центру соціальної служби молоді, працівниками районної бібліотеки,БДТ, художньої та музичних шкіл.

   Концертну програму підготували учні Петриківської СЗШ на чолі з педагогом-організатором Інною Дудкою, вихованці БДТ та музичної школи.  

  Цього року 10 команд мали змогу показати свої уміння і майстерність на наступних станціях: "Чумацький шлях", "Пізнайко", "Спорт для всіх","Черевичок", "Звари борщ","Художники", "Сороконіжка", 5 команд від шкіл взяли участь у конкурсі "Солодке дерево" та на кращий малюнок на асфальті. Все, що того дня робилося було спрямовано на те, щоб зробити настрій дітей по-справжньому феєричним, сонячним, радісним,щоб свято 2 червня на петриківському стадіоні запам"яталося надовго та завжди у спогадах було схожим на казку зі щасливим фіналом, а в цілому піднесений настрій діти створювали, хоча і з допомогою дорослих, здебільшого самі. З радістю і з певною гордістю можна зазначити: свято вдалося, як завдяки вдалим задумкам організаторів, підтримці і розумінню керівників пришкільних таборів відпочинку так і веселому настрою дітей.А переможцями стали учні Червонопартизанської НСЗШ (1 місце), Іванівскої СЗШ та Петриківської НСЗШ (2 місце) і команда Петриківської СЗШ(зелені)-3 місце.Чудово зустріли наші діти довгождане літо. Тож хай такими ж теплими, радісними, веселими будуть і усі літні канікули!

Методист РВО Людмила Коваленко.  





Переглядів: 1020 | Додав: rvo-admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Июнь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz