Пятница, 26.04.2024, 14:24
НОВИНИ.

Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 76
                 
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
  Facebook-сторінка
Головна » 2011 » Май » 20 » Педагогічний міст: Чернівці – Петриківка
21:30
Педагогічний міст: Чернівці – Петриківка

   Стародавня молитва гласить: «Господи Боже наш! Удостой нас быть орудием мира Твоего». З цією святою місією і приїздила до Петриківського району делегація освітян з м.Чернівці, очолювана начальником Головного управління освіти і науки Брауером Михайлом Йозефовичем та заступником начальника Головного управління Дніпропетровської ОДА Олефіром Леонідом Олексійовичем.

Суть візиту: обмін педагогічним досвідом, ознайомлення із системою роботи, зустрічі із молоддю, співбесіди з педагогічними колективами про спільні дії у вихованні свідомих громадян з активною життєвою позицією; збереження, розвиток та примноження духовних начал засобами сакрального петриківського розпису; відродження народних козацьких традицій, народної педагогіки у вихованні підростаючого покоління; розвиток сільського зеленого туризму, фермерських господарств.

В рамках педагогічного мосту: Чернівці – Петриківка відбулася зустріч з цікавими людьми Петриківщини: головою районної адміністрації В.В.Мухою, головою районної ради Н.І.Коваленко. Для гостей ансамбль «Золоте перевесло» виконав заздравно-величальну пісню «Петриківка, як цвіт калини» (худ.кер. О.Тезик). Хлібом-сіллю запросила на гостинну візитерів-освітян учениця 10 класу Вікторія Хорішман.

Відвідавши ДНЗ №1 смт.Петриківки (завідуюча Кравець Г.І.), Петриківську ЗОШ (директор Сорока М.П.), Будинок дитячої творчості (директор Власенко Л.О.), сільське професійно-технічне училище №79 (директор Данільченко П.І.), Центр народної творчості «Петриківка» (директор Пікуш А.М.), гості пройнялися повагою до гордості петриківчан, що так бережно плекають народне мистецтво – петриківський розпис.

Про нові напрямки в галузі освіти, бачення її перспектив, горизонтів, визначення віх та орієнтирів йшла розмова, проводились дебати та дискусії за «круглим столом» в Чаплинській ЗОШ (директор Щербина Т.П.).

«Петриківка – сівачів та художників край». Ми – селяни. Наша місія не лише душу збагачувати яскравістю фарб і композицій, а й нагодувати хлібом і дохліба два великі міста Дніпропетровськ та Дніпродзержинськ. Про це з любов’ю до землі, іскрою натхнення розповів гостям голова фермерського господарства «Відродження» І.С.Ямолюк.

У пісні співається: «Петриківка – «перлина України», її часточка, бо нашому району 19 років, стільки ж скільки вільній, незалежній Україні, хоча своїм корінням вона веде родовід віз козацьких зимівників Петра Калнишевського, який звів тут першу церкву у 1772 році. Його заповіти, його накази свято бережуть наші діди, батьки і сини, виховуючи підлітків на звичаях, обрядах, за козацькою педагогікою в чотирьох козацьких осередках, зокрема на хуторі Галушківка, що прилягає до с.Гречане Іванівської сільської ради. А господарює на ньому разом із своєю родиною козак Анатолій Ламза та його син Роман, з якими познайомилися гості в кінці візиту.

Т.Г.Шевченко повчав: «...навчайтеся і свого не цурайтеся», тому начальник відділу освіти Петриківської РДА Пряніков С.О. нещодавно відвідував з дружнім візитом Тернопільську область і відмічає, що Укази Президента України В. Януковича, щодо відновлення роботи дошкільних навчальних закладів, обов’язкового навчання п’ятирічок виконуються в кожному куточку країни. Так, за безпосередньою участю губернатора Дніпропетровської області О.Вілкула, в районі відновив роботу дитячий дошкільний заклад №2 із сучасним обладнанням, новітнім інтер’єром, інноваційним підходом до навчально-виховної роботи з дошкільнятами (завідуюча ДНЗ №2 Л.Кімлик), про що з задоволенням зазначили гості району.

Щирий сердечний прийом освітян Чернівецької області надихає його учасників на творчі стосунки та співпрацю.

 


  

 

   

  

                     

Переглядів: 1670 | Додав: rvo-admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Май 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz