Пятница, 19.04.2024, 20:39
НОВИНИ.

Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 76
                 
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
  Facebook-сторінка
Головна » 2017 » Ноябрь » 3 » Семінар вчителів географії та біології. Екскурсія до Кам'янського музею мінералогії
15:17
Семінар вчителів географії та біології. Екскурсія до Кам'янського музею мінералогії

31 жовтня 2017р. відбувся виїзний семінар вчителів географії та біології. Екскурсія до Кам'янського музею мінералогії (приміщення Кам'янського державного енергетичного технікуму) та практичне заняття на базі Кам'янського розарію "
Вивчення видового складу рослин Дніпропетровщини" Вчителів у геологічному музеї ознайомили із корисними копалинами та мінералами Дніпропетровщини. 
У вітринах музею були представлені експозиційні розділи: мінерали, гірські породи, руди. Ми з захопленням слухали розповідь екскурсовода про те ,що на сьогоднішній день відомо більш 4-х тисяч мінералів.
 Щорічно відкривають кілька десятків нових мінеральних видів і трохи "закривають" - доводять, що такий мінерал не існує. Чотири тисячі мінералів - це дуже не багато в порівнянні з числом відомих неорганічних сполук(більш мільйона). Геологи пояснюють невелику кількість мінералів наступними причинами: поширеність елементів у сонячній системі. 
Найбільше широко поширений кремній і кисень, відповідно переважна більшість мінералів є силікатами. З іншої сторони деякі елементи так розсіяні, що ніколи не утворять власних мінералів і лише входять у структуру деяких мінералів у виді домішок. 
Штучне одержання мінералів становить відомий інтерес. З одного боку, це дозволяє досліджувати процеси мінералоутворення, з іншого боку – дає можливість одержувати потрібні для практики мінеральні речовини, що широко використовується в технології будівельних матеріалів
.У дійсні час у промислових цілях отриманий ряд мінералів, що рідко зустрічаються в природі, але мають коштовні властивості (флюорит, корунд і ін.).
 Цікавою була розповідь про коштовне та напівкоштовне каміння.
Також вчителі відвідали розарій – один з найкращих скверів Кам'янського, який був заснований у 1975 році. Засновникам вдалося втілити мрію всіх садівників та створити сад неперервного цвітіння, який не випадково називають місцевою «квітковою казкою»: прекрасні квіти тут майже у кожному куточку, окрім троянд, яких налічується 25000, побачили безліч дерев, кущів, квітів та цікавих скульптур. 
На території розарію також є озеро, в якому живуть черепахи та ростуть водяні лілії. Сад поділений на алеї з цікавими назвами «Поляна казок», алея «Червоних тюльпанів», алея «Здоров’я». У всьому розарії відчувається атмосфера турботи та позитиву. А по його алеях приємно погуляти і зарядитися ароматом і енергією прекрасних рослин. Вчителі були у захваті від чарівності цього місця. /div>


Переглядів: 521 | Додав: rvo-admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Ноябрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz