Среда, 24.04.2024, 21:28
НОВИНИ.

Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 76
                 
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
  Facebook-сторінка
Головна » 2016 » Май » 25 » Козацький дух гартує молодь.
15:44
Козацький дух гартує молодь.




Козацько-лицарське виховання в сучасній школі – це шлях досягнення ідеалу вільної та незламної в своїх прагненнях до свободи людини, яка на національних традиціях громадського та політичного життя розвиває рідну культуру й економіку, будує незалежну державу.

Козак-хлібороб – власник землі, її дбайливий господар у часи мирної праці, і одночасно козак-воїн – витязь нескореного духу, честі і звитяги у часи боротьби за волю свого народу.

19 травня 2016 року проведено І (районний етап) Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), з метою виховання в підростаючого покоління патріотизму, любові до рідного краю, підготовки юнаків до військової служби та захисту своєї Батьківщини, формування у молоді мужності, сміливості, дисциплінованості та ініціативності . У грі взяли участь 88 юнаків та дівчат з 11 загальноосвітніх навчальних закладів району.

Вже традиційно гра проходить на території Етно-хутору «Козацька січ», де наше широке козацьке коло гостинно зустрічає родина Ламзів. Радо допомагаючи в організації та проведенні районного етапу гри, вони надихають нас поринути у неймовірно цікавий і такий близький кожному з нас світ козацтва. Другий рік поспіль учасників гри «Сокіл»(«Джура»)підтримують та надихають своїм прикладом козаки з «Протовчанської паланки славного війська запорізського низового», які є учасниками антитерористичної операції на сході України. Першим етапом було офіційне відкриття гри, де під керівництвом похідного атамана Повіреного Олександра Антоновича вишикувались рої. Від організаторів та гостей свята лунали слова, які гартували команди до подальших змагань. З вітальним словом до учасників заходу звернулась Коваленко Наталія Володимирівна, депутат Петриківської районної ради ІV скликання, голова Петриківської районної організації «Всеукраїнське об’єднання Батьківщина».

Перед змаганнями Ієрей Дімітрій, церкви Різдва Хрестова привітав усіх учасників Гри, благословив та освятив їх . Учасники Гри випробовували свої сили у таких видах змагань: «Впоряд» (стройова підготовка; оцінка зовнішнього вигляду, одностроїв, зорганізованості та якості виконання впорядових наказів; виконання маршової патріотичної пісні), «Смуга перешкод», «Рятівник» – змагання з надання першої долікарської допомоги, «Відун»– інтелектуальні змагання з історії України доби Козаччини, українських військових формувань різних епох, сучасних збройних сил України, «Добре діло» – конкурс на кращий звіт про доброчинні справи під гаслом, що виконувались відповідно до ідейних принципів козацького лицарства, «Стрільба» – змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки по мішені на дистанції 10 метрів, народна боротьба "Лава на лаву" (українська народна боротьба-гра на "дужання"). Вдало підібраний склад команд продемонстрував прагнення кожного учасника проявити активність, дух суперництва та вболівання за кінцевий результат змагання.

Команди показали серйозну підготовку до конкурсів, свою згуртованість, бажання перемогти. Протягом заходу панувала дружня та патріотична атмосфера, насичена тільки позитивними емоціями. За підсумками гри переможцями першого етапу стали:

І місце – рій «Бравий козаченько» Петриківської СЗШ;

ІІ місце – рій «Озимина» Іванівської СЗШ;

ІІІ місце – рій «Козачата» Хутірського НВК.

Кращим серед роїв неповних середніх шкіл виявився рій «Гречанівські укропи» Гречанівської НСШ. Команди-переможці нагороджені грамотами відділу освіти, молоді та спорту , а також солодкими подарунками, наданими Петриківською районною організацією «Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»», які завжди готові підтримати обдаровану, патріотично налаштовану учнівську молодь. 

По завершенню гри всіх учасників пригощали справжнім козацьким кулішем, з любов’ю приготованим господинею Січі – Наталією Антонівною Ламзою. Враження від гри ще довго залишаються головними темами обговорення в учнів. А ми, дорослі, розуміємо, що саме гра «Джура» через відродження національних і загальнолюдських, духовних та моральних цінностей сприяє вихованню справжніх патріотів України.

Методист відділу освіти, молоді та спорту Голяченко Н.Ю.  

 

Переглядів: 793 | Додав: rvo-admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Май 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz