Пятница, 29.03.2024, 03:41
НОВИНИ.

Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 76
                 
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
  Facebook-сторінка
Головна » 2016 » Март » 30 » 17 березня 2016 року на базі КЗО – Курилівської СЗШ відбувся семінар – практикум з хімії
16:04
17 березня 2016 року на базі КЗО – Курилівської СЗШ відбувся семінар – практикум з хімії

    17 березня 2016 року на базі КЗО – Курилівської СЗШ відбувся семінар – практикум з хімії за темою «Розвиток експериментальних умінь і досліджувальних навичок при вивченні хімії». Учасниками семінару були Голяченко Н.Ю. – інспектор – методист, Колісник Л.М. – керівник районного методичного об’єднання та вчителі хімії зі шкіл Петриківського району. Відкриття семінару почалося знайомством зі школою та презентації роботи навчального закладу під назвою «Школа, де кожна дитина успішна», яку представила директор школи Головата Світлана Анатоліївна.

 Після знайомства з навчальним закладом учасники семінару побували на відкритому уроці з хімії у 8 класі, який проводила вчитель вищої категорії, «старший вчитель» Легенька Ірина Петрівна за темою «Характеристика елемента за положенням в періодичній системі хімічних елементів». Гарний урок неможливий без натхнення та інтуїції. Педагог показував взаємозв’язок теми із життям, вагомість теми уроку в практичній життєдіяльності, спонукав до зацікавленості змістом уроку. Емоційний фон та темпоритм відповідав віковим особливостям учнів 8 класу. 

Щоб прищепити учням зацікавленість хімією, сприяти позитивному сприйняттю навчального матеріалу Ірина Петрівна на уроці використовувала різноманітні методи та форми роботи, мультимедійний підручник та віртуальну лабораторію з хімії. Учні продемонстрували знання теоретичного матеріалу та уміння практично виконувати завдання різного характеру. Для активізації навчальної діяльності школярів була створена система оцінювання у вигляді паперових грошей під назвою «хімелі». Наступною сторінкою семінару була «Хімічна вітальня». У ній гості ознайомилися з калейдоскоп цікавих учнівських проектів з хімії учасників інноваційного шкільного наукового товариства «Шкільної академії розумників і розумниць», створених протягом декількох років. Опелат Діана, учениця 9 класу, представила дослідницький проект «Новий хімічний елемент - Куриловій». Група учнів 11 класу розповіла про цікаву екскурсію до Аульського водоводу, де вони разом із лаборантами хіміко – бактеріологічної лабораторії з контролю води визначали якість Курилівської води, результатом цієї екскурсії став практичний проект «Не забруднюйте криниці, бо доведеться із них напитися». Найбільш незвичайним проектом «Хімічної вітальні» став проект «Любов і хімія», адже учні установили, що коли доросла людина з’їдає 120 кг бананів їй достатньо, щоб покохати іншу людину, а на згадку про цей проект гостям було подаровано по банану. Всіх присутніх гостей підкорив «Гімн хіміків», авторами та виконавцями якого стали учні 9 класу. 

 На завершення семінару гості мали можливість обмінятися думками, висловити побажання і подяку за теплу атмосферу в стінах Курилівської школи. Свої враження вони залишали на квіткових пелюстках, з яких потім було створено картину природи, як символ зв’язку хімії з повсякденним життям.

 За матеріалами сайту Курилівської СЗШ


Переглядів: 500 | Додав: rvo-admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Март 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz